≡ Menu

Sklenitev avtomobilskega zavarovanja v Mariboru

Če bi radi sklenili avtomobilsko zavarovanje v Mariboru, imate kar nekaj možnosti, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju. Avtomobilsko zavarovanje lahko sklenete pri treh različnih skupinah podjetij:

  • zavarovalnice
  • zavarovalne agencije
  • tehnični pregledi

Zavarovalnice

Prva misel ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja je pri večini zavarovalnica. Za sklenitev tako kontaktiramo zavarovalnico, kjer smo imeli sklenjeno zavarovanje do sedaj ali kadarkoli v preteklosti in jih prosimo za izračun. Seveda se lahko na zavarovalnici oglasimo tudi osebno, kjer nam izračun pripravijo, ob tem pa nam pojasnijo v primeru vprašanj ali nejasnosti. Pametno je kontaktirali več zavarovalnic in primerjati cene med seboj, izkoristiti kakšne akcije, ki jih trenutno ponujajo in primerjati ponudbe.

Agencija za avtomobilska zavarovanja

Avtomobilsko zavarovanje lahko sklenemo tudi pri kakšnem podjetju, ki se ukvarja za zavarovalnim zastopanjem. Agencije lahko zastopajo eno ali več zavarovalnic, tako da je prednost kontakta agencije v tem, da nam lahko pripravijo več ponudb na enem mestu. S tem nam prihranijo nekaj poti in časa. Prav tako lahko na enem mestu izvemo več o zavarovanjih za avto, saj nam bodo odgovorili na različna vprašanja. Tukaj lahko najdete agencijo za avtomobilsko zavarovanje v Mariboru, jih kontaktirate za izračun ali v primeru vprašanj.

avtomobilsko zavarovanje v Mariboru

Tehnični pregledi

Zavarovanje za svoj avto pa lahko sklenemo tudi pri podjetjih, ki se v osnovi ukvarjajo s tehničnimi pregledi in registracijami. Tako lahko na enem mestu opravimo vse potrebno in svoje avtomobilsko zavarovanje uredimo prej. na drugi strani pa je takšno zavarovanje lahko tudi najdražje, saj na okencu ni časa za podrobno analizo in primerjavo avtomobilskih zavarovanj, ampak vam uslužbenec običajno ponudi enako zavarovanje, kot ste ga imeli do sedaj. Na drugi strani pa vam lahko sklenitev na tehničnih pregledih prinese kakšno drugo korist, sodelovanje v nagradni igri ali popust pri tehničnem pregledu.

Katero izmed naštetih podjetij boste izbrali je seveda odvisno od vas, vsako izmed njih pa ima kakšne prednosti in pomanjkljivosti. V praksi se je izkazalo, da je najbolje imeti zaupljivega zavarovalnega agenta, ki zastopa več zavarovalnic, tako da vam lahko ponudi najboljše avtomobilsko zavarovanje glede na vaše želje.