≡ Menu

Izračun za avtomobilsko zavarovanje

Zelo pomembno je kakšno ceno plačamo za avtomobilsko zavarovanje, saj so lahko razlike pri enakih kritjih tudi do 100€ in več. To pa je že znesek za katerega si je vredno ogledati ostale ponudbe in cene za avtomobilsko zavarovanje malo primerjati med seboj.

Na spletu najdemo spletne strani, kjer si lahko naročimo izračun za zavarovanje avtomobila, ceno pa nato prejmemo na email naslov ali nas o ceni obvestijo preko telefona. S tem ko naročimo informativni izračun lahko hitro in enostavno preverimo glede cene in kaj lahko se zgodi, da bomo imeli srečo in si izpogajali boljšo ceno.

V medijih je veliko reklam zavarovalnic in večina izmed njih cilja na avtomobilsko zavarovanje, saj je to zavarovanje, ki se enostavno zamenja, ker mu vsako leto poteče trajanje. Pri življenjskih in premoženjskih zavarovanjih so police večletne in zavarovalnice ne moremo zamenjati tako enostavno, pri avtomobilskem zavarovanje pa lahko to storimo brez kakšnih sankcij. Edina sankcija, ki nas lahko doleti je ta, če smo imeli v letošnjem letu na avtomobilu kakšno škodo, bomo tudi pri drugi zavarovalnici, tako kot bi pri naši) izgubili nekaj bonusa.

Če si izračun naročimo preko spleta lažje ugotovimo tudi za določene popuste in s tem plačamo manj za avtomobilsko zavarovanje. Včasih nam jih katere agent pozabi omeniti, tako je lahko na primer popust za mlade družine, ko agent ne more vedeti, da smo pred par meseci dobili otroka, ali pa nam želi kakšen popust tudi nekoliko prikriti. V slednjih primerih se stranke kar hitro odločijo in zamenjajo zavarovalnico, saj je cena pri konkurenci običajno veliko nižja in kasneje nobeno pregovarjanje starega zavarovalnega agenta ne pomaga. Včasih bi nekdo raje plačal tudi 40€ več in ostal pri zavarovalnici, ko pa je razlika 100€, pa si običajno premisli vsak.

Ena izmed strani za izračun avtomobilskega zavarovanja je tudi IAZ.eu. Na njej si lahko naročite izračun in odkljukate popuste, ki so primerni za vas. Še isti dan dobite ceno za zavarovanje vašega avtomobila, ki jo nato primerjate s ponudbo, ki jo imate od obstoječe zavarovalnice. Prestop k novi zavarovalnici je zelo enostaven, pri tem pa vam pomagajo tudi pri omenjenem podjetju.